2010-11-13
 18:07:02

Middagsrecept!

Japp, nu har vi dinerat, oj vad gott det var! Detta kommer göras om flera ggr kan jag lova, nått av det goaste jag nånsin smakat på!


Honungs- och chilimarinerad fläskfilé


Recept på marinaden:
  • 1-2 msk hackad färsk chili, t ex spansk peppar
  • ½ dl olja
  • ½ dl soja
  • 2 msk honung
  • 1 krossad vitlöksklyfta
Gör såhär:
Blanda ingredienserna till marinaden. Skär fläskfilén i 8 skivor och låt dem marinera i minst 30 minuter.
Både jag och Niklas ÄLSKAR vitlök, så jag använde mer än 1 vitklösklyfta ;)


Vi valde att ha hasselbackspotatis till detta.


Recept på hasselbackspotatis:
  • Potatis
  • Smör
  • Salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnsäker form. Pensla eller klicka ut matfett på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare matfett. Strö på salt.

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.


Och glöm nu inte att lägga stora klickar smör på potatisen sen när den är klar, så gott! Och glöm inte vitlökssmöret heller för den delen ;)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: